Uuden Vuoden odotus

28.12.2016

Olemme joulukuun lopussa ja teen tässä yhteenvetoa kuluneesta vuodesta. Minulle tämä vuosi on ollut todella merkistyksellinen ja tosi paljon on tapahtunut.  Uusi lapsenlapsi on syntynyt, (eli olen jo kolminkertainen mummo!) omat, nuoremmat lapset kasvavat ja kehitystä on tapahtunut joka elämänalueella.

Alkuvuosi meni aivan hurjassa tahdissa kansainvälisessä myyntityössäni enkä edes ehtinyt huomaamaan, kuinka lopussa jo olin kaikesta matkustamisesta. Kunnes loppuvuodesta aloin pohtimaan, miten tärkeää on se, miten aikaani käytän. Aikaa et saa takaisin ja jokainen uusi päivä on uusi mahdollisuus.  Uusi mahdollisuus luoda uutta, aloittaa elämässäsi uusi vaihe, aloittaa alusta. 

Mutta jos et päästä jostain vanhasta irti, ei mitään uutta voi tulla tilalle. Pelko toimeentulosta pitää meidät usein kiinni toimimattomissa avioliitoissa ja työpaikoissa. Mutta voisiko asioita, jotka eivät toimi, muuttaa pienin askelin? Jos et viihdy työssäsi, voisiko harrastuksesta ammentaa voimia? Tai aloittaa sivutoimisesti tekemään jotain, joka tuo iloa ja tyydytystä elämään. Uskon, että vaihtoehtoja on. 

Nyt Uuden Vuoden kynnyksellä on hyvä aika kysyä itseltään;

- mistä haluan päästää irti, mikä tai kuka ei enää kuulu elämääni tai ei vain enää toimi elämässäni?

- missä roikun kiinni, vaikka se (ihminen tai asia) ei pidä enää minusta kiinni?

- mitä uutta haluan tuoda elämääni?

- mitä muutoksia voin tehdä jotta voin elää terveellisemmin?

- mitä haluan ensi vuodelta? Mitkä ovat tavoitteeni? Mikä haluan olla, miltä haluan näyttää?

- millaista elämää haluan elää? Mitä elämääni kuuluu?

- kuinka paljon rakkautta haluan kokea?

- mitä askeleita otan, jotta pääsen tavoitteeseeni?

Itse näen vuoden 2017 olevan täynnä mahdollisuuksia, uusia alkuja, jonkun vaiheen päättymistä, uuden vaiheen alkamista. Ennen kaikkea oman unelmani toteuttamista pienin askelin! 

Anna oman valosi loistaa kirkkaana ja aloita jo tänään!