Terveellinen ruokavalio

30.09.2017

Olen tämän vuoden aikana muuttanut ruokavalioni täysin. Minulla ei ole ollut painon kanssa ongelmia, vaikka olen aiemmin syönyt todella epäterveellisesti. Työskentelin stressin alla ja söin mitä sattui ja tietenkin vasta silloin, kun oli aivan kamala nälkä. Kahvin avulla selvisin hienosti ja energiaa riitti koko päiväksi. Ranskassa söin patonkeja ja varsinkin croissantit olivat suurta herkkuani. Ja kaikki illalliset siellä. Luulen, että geeniperimäni on sellainen, että pystyn syömään valkoista jauhoa paljonkin.

Integrative Nutrition -koulutuksen aikana aloin kiinnostumaan ravinnosta ja sen merkityksestä hyvinvointiimme. Ensimmäiseksi vähensin sokerit kokonaan pois ja varsinkin lakritsan ja salmiakit, jotka ovat herkkujani. Sen jälkeen kaikki valkoinen jäi pois. Eli vaaleat leivät, riisi, pullat ja muut. Lisäsin myös runsaasti veden juontia ja elimistöni lähti puhdistumaan. 

Integrative Nutritionin aikana sain paljon tietoutta ravinnon merkityksestä, Kuinka ravintomme on nykyään niin täynnä lisäaineita ja elimistömme on tulehtuneessa tilassa. Kaikki sipsit, limsat, vaaleat leivät ja muut ovat täysin köyhää ravintosisällöltään. Ne tukkivat solumme ja ravinto ei pääse imeytymään solukalvon läpi. Joten päätin tehdä muutoksen elämässäni.

En ole koskaan ollut punaisen lihan syöjä. Syön kyllä kanaa silloin tällöin mutta nyt sekin on vähentynyt, 

Kananmunista saan proteiinia sekä vihersmoothiesta, johon lisään proteiinijauhetta. Syön paljon kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä ja kaurapuuroa. 

Oma energiatasoni on todella muuttunut. En tarvitse enää kahvia kuin murto-osan aiemmasta. Tuntuu, että olen täynnä energiaa aamusta iltaan ja uskon sen johtuvan vihersmoothiesta. 

En ole koskaan laskenut kaloreita enkä kulutustani. Syön säännöllisesti ja mukana menossa on aina vihersmoothie. 

D-vitamiini ja Omega 3-öljy on tärkeimmät lisäravinteet, mitä kehomme tarvitsee. Käytän Balance Oilia, josta saan kalaöljyni. 

Jos kaipaat syksyn pimeneviin iltoihin energialatausta, niin kokeile vihersmoothieta ja muutosta omaan ruokavalioosi! Tulet huomaamaan todella pian muutoksen energiatasossasi ja jaksamisessa.