Syksy ja sen vaikutus mielemme

12.10.2016

Syksyn vuodenaika ja irtipäästäminen


Ensimmäinen blogini omilla sivuillani alkaa tänään. Eli siis on hieno päivä! Olen päättänyt jättää elämästäni kaiken sellaisen, joka ei tue minua omalla tielläni. Minulla on ollut kaikkea kertakaikkiaan liikaa ja olen tehnyt liikaa töitä ja unohtanut oman itseni. Asian, josta muille niin paljon puhun. Minulla on yleensä ollut paljon energiaa ja olen jaksanut vaikka mitä, mutta nyt ensimmäisen kerran elämässäni on tullut selkeä stoppi ja tahdon keskittää energiani ja voimani niihin asioihin, mitkä ovat todella merkityksellisiä minulle.

Mitään uutta ei elämään voi tulla, jos ei vanhasta päästä irti. Syksyn vuodanaika on todellakin irtipäästämisen aikaa. Kuten puun lehdet tippuvat alas, koska niissä ei ole enää elämää, on meidänkin aika irrottaa otteemme niistä asioita, jotka eivät enää vie meitä minnekään. Se ei ole mitenkään helppoa. On vaikeaa päästää irti tutusta ja turvallisesta ja vaikka se olisi raskastakin, siitä vain pitää kiinni. Koska pelkää hypätä uuteen. Ja siltikin se uusi voi tarjota niin paljon enemmän meille.

Kuitenkin aikansa on joka asialla maan päällä. Mitään asioita ja tapahtumia ei voi kiirehtiä eikä pakottaa. Mutta kun aika on kypsä, täytyy silloin tehdä päätöksiä. Kannattaa punnita mielessä, mitä pelkää. Useimmiten pelko liittyy hylätyksi tulemiseen tai epäonnistumisen pelkoon. Näiden pelkojen takia monet jättävät momentuminsa käyttämättä ja valitsevat tutun ja turvallisen tien, vaikka se veisi heiltä elämänilon. 

Valmennuksessani käydään myös näitä asioita läpi ja tarjoan työkaluja omien pelkojen voittamiseen. Affirmaatiot voivat olla yksi asia, mutta suurin kaikista on teot. Kun sinua kaikista eniten pelottaa, kohtaa suurimmat pelkosi ja "do it afraid". Vaikka pelottaisi, mene ja tee asioita vaikka pienin askelin. Silloin pelko päästää otteestaan ja huomaat, kuinka paljon lisää varmuutta ja rohkeutta saat oman elämäsi toteuttamiseen ja rakentamiseen.

Ihanaa syyspäivää sinulle, lukijani!