Syksyn energiaa

11.08.2017

Elokuu on jo puolessa välissä! Ei vielä syksy, vaan loppukesän aika. 

Olemme saaneet nauttia kesän sateesta ja muutamasta lämpimästä päivästä. Joka tapauksessa olemme saaneet auringon valoa ja terveydellemme niin tarpeellista D-vitamiinia. D-vitamiini imeytyykin kaikista parhaiten suoraan auringosta ja ennaltaehkäisee mm. osteoporoosia. Joten valo on niin tärkeää meille kaikille! 

Tämä hetki on myös marjojen aikaa ja nyt kannattaa syödä niin paljon tuoreita marjoja kuin vain mahdollista! 

Kehomme on kerännyt energiaa ja valoa kesän aikana. Jotkut ovat jo palanneet töhin takaisin ja toiset odottavat koulun tai opiskelujen alkua. 

Loppuvuosi on vielä edessämme. Onko visiosi ja tavoitteesi toteutuneet? Nyt on hyvä aika tehdä pieni välikatsaus, missä olet menossa ja millainen vuoden 2017 alkuvuosi on sinulle ollut? Missä olet onnistunut ja mitä olisit voinut tehdä paremmin tai toisin? 

Visiot ja tavoitteet voivat muuttua elämäntilanteiden muuttuessa. Joskus elämä voi yllättää meidät ja kääntää sen hetkessä ylösalaisin.  Siksi meidän on syytä olla ns. flow-tilassa; mukautua elämän virtaan ja sopeutua uusiin tilanteisiin. 

Kuuntelin juuri Tony Robbinsin luentoa, jossa hän kertoo, kuinka meidän aivot on ohjelmoitu pitämään meidät turvassa. Siksi haaveiden ja unelmien toteuttaminen on joskus todella vaikeaa. Haluaisimme tehdä jotain muuta, repiä itsemme irti tutusta ja turvallisesta, mutta emme uskalla. Aivomme tehtävä on suojella meitä ja tuoda todellakin se turvallisuuden tunne tutuista kuvioista vaikka ne olisivat jo kuinka kuolleita ja loppuja elämässäme.

Mutta aina on mahdollista tehdä pieniä askeleita kohti uutta. Kohti omia unelmia ja ennenkaikkea nauttia matkasta! Meillä on oikeastaan vain tämä hetki ja tämän hetken mahdollisuudet. 

Carpe Diem-tartu hetkeen ja nauti matkasta. Syksy tulee, nautitaan pimenevistä illoista, kynttilänvaloista ja pienistä, ohikiitävistä hetkistä.