Mielen merkitys hyvinvointiin

08.09.2017

Hyvinvointimme alkaa mielen alueelta.

Niin kauan, kuin sisäinen kriitikkosi kertoo sinulle joka päivä, kuinka et ole tarpeeksi hyvä, et ole suorittanut tarpeeksi, et ole tarpeeksi lahjakas, olet saamaton, laiska jne. Et pysty voimaan hyvin.

Ja vielä jos joku ulkopuolinen sattuu vihjaamaan siihen suuntaan, tai sanoo puolihuolimattomasti jonkun lauseen, olemme hetkessä poissa tolaltamme ja tämä ikään kuin vahvistaa sitä ajatusta, joka meillä on itsestämme. Tiesinhän sen, en osaa tätä, ei olisi pitänyt edes aloittaa..

Voimme treenata ulkoisen olemuksen mahtavaksi,,mutta sisäisesti olla silti epävarmoja ja kokea huonommuutta.

Tiedän mistä puhun, sillä olen itse kulkenut pitkän tien tähän pisteeseen asti. Itse asiassa löysin joogan juuri tässä elämäntilanteessa. Olin erittäin stressaavassa työtilanteessa ollut jo pitkään. Kannoin suorastaan koko maailmaa haretillani, koska kuvittelin sen olevan minun varassa.

Olin tutustunut joogaan lehtien kautta, mutta kuvittelin sen aina olevan jotain sellaista, joka ei ole minua varten .Liian hidasta ja pitkästyttävää. Mutta tuona stressaavana aamuna Ranskan rannikolla päätin yrittää tätä. Latasin yoga appsin puhelimeeni ja aloin joogata puhelimeni kanssa joka aamu ja ilta. Oloni kohentui huomattavasti joogan jälkeen ja stressitaso hiipui.

Tästä innostuneena aloin toden teolla joogaamaan ja sitä kautta pääsin myös syvemmälle itseeni. Huomasin, kuinka itsetuntoni oli todella heikko ja työssä menestyminen oli mahtava tapa pönkittää itsetuntoani. Mutta samalla itsetuntoni oli muiden armoilla. Mikäli joku sanoi mielestäni arvostelevaan sävyyn jotain, olin välittömästi romuna ja sisäinen kriitikko suorastaan riemastui kun pystyi toteamaan, että minähän sanoin. Mitä oikein edes kuvittelit.?

Jooga vei minua eteenpäin ja aloin kuuntelemaan mieltäni ja sen puhetta. Tämän seurauksena päätin, että enough is enough. Päätin tehdä muutoksen elämässäni ja tänä päivänä elän tasapainoisinta aikaa elämässäni.

Meidän ajatuksilla on erittäin suuri vaikutus hyvinvointiimme. Kylvä hyviä ajatuksia, ajattele positiivisesti muista ja itsestäsi. Huomaa ne kaikki hyvät asiat ja lahjat, joita sinulla on. Anna kiitosta pienistäkin asioista itsellesi ja ole ennekaikkea armollinen. Sinun ei tarvitse olla kaikkea kaikille ja se riittää, että olet tehnyt parhaasi. 

Joten päätä tänään olla oman itsesi paras ystävä. Kohtele itsäsi hyvin ja pidä huolta kehostasi ja tarkkaile ajatuksiasi. Alussa uuden toimintatavan käyttöönotto on vaikeaa, mutta älä anna periksi. Sinä olet kaiken hyvän arvoinen ja voit tehdä elämästäsi parhaan mahdollisen!