Lokakuu 2018

07.10.2018

Lokakuu on alkanut ja minulla ainakin muutosten keskellä. Muutokset eivät ole mitenkään suuria, mutta liittyvät omaan jaksamiseen. 

Olen päättänyt lopettaa muutamien tuntien ohjaamista, sillä aika vain ei riitä kaikkeen. Matkustan joka viikko jonnekin päin maailmaa päivätyöni puolesta ja huomaan, että kaipaan todella paljon pysähtymistä.

Syksy on todella hyvää aikaa pohtia omaa elämää ja sen suuntaa. Tehdä tarvittavia muutoksia omassa elämässä. Lisätä asioita, joista nauttii ja lopettaa niiden asioiden tekemistä, jotka tuovat stressiä ja ahdistusta. Näitä voi olla myös sellaiset ihmissuhteet, jotka eivät enää anna yhtään mitään. Tai sitten huomaat itse olevasi antaja ja jäät täysin tyhjäksi.

Itse olen tehnyt juuri tätä työtä. Kiinnittänyt huomioita siihen, ketkä ovat oikeasti minun ystäviä ja ketkä eivät. Onko ystävyys vastavuoroista vai ottaako toinen pelkästään ja uuvuttaa sinut kaikilla omilla murheillaan, kuuntelematta koskaan sinua.

Olen päättänyt keskittyä omaan ajankäyttöön ja oman aikani hallintaan. Tärkein asia on koti, lapset ja oma terveys. Minulla täytyy löytyä aikaa näihin ja kaikki muu voi jäädä toiseksi. 

Sitten mietin, mistä asioista todella nautin ja missä voin levätä ja nauttia vain omasta olostani. Ilman kiirettä ja aikatauluja. 

Ja mitä asoita kohti minun on mentävä, ja jotta saavutan tavoitteeni, mistä minun tulee luopua? Aina, kun lähdetään johonkin uuteen, on jonkin asian muututtava. Joskus muutos voi olla pelottava, mutta kannattaa opetella kohtaamaan omia pelkoja ja ottaa askeleita eteenpäin pelosta huolimatta. Jotakin uutta aukeaa ja se voi olla paljon parempaa, kuin se, mitä sinulla oli ennen.