Koronavirus ja jooga

26.03.2020

Vuosi 2020 lähti todellakin yllätyksellisesti käyntiin. Minä, kuten varmasti moni muukin ajatteli tämän vuoden olevan läpimurto ja onnistumisen vuosi. 

Minulla vuosi alkoi todella haasteellisesti ja kaikella muulla kuin myönteisellä tavalla. Monia muutoksia tapahtui minulle työelämässä ja tein vääriä valintoja. (Tai onko mikään väärä valinta kuitenkaan..) Tuntui, että miten ihmeellä olin kuvitellut tämän jotenkin hyväksi vuodeksi!

Nyt maaliskuu toi meille mukanaan Koronan ja käänsi koko maailmantalouden nurin. Monelle tämä on todella suuri kriisi elämässä ja voi olla, että olet menettänyt työpaikan tai epävarmuus valtaa mielen tulevasta. Lisäksi kodista ei oikein voi poistua minnekään kauas ja harrastukset ovat jääneet, kun kaikki paikat ovat kiinni.

Ajattelin siis, kuinka minä voisin olla avuksi toisille ihmisille tässä hetkessä? Koska en voinut enää ohjata salilla, päätin aloittaa livetunnit ja hypätä todellakin epämukavuusalueelle ihan kerralla. Tekniset ongelmat, you tube-studion opiskelu ja livetunnin suunnittelu ja lähettäminen on ollut työlästä, mutta kaiken sen arvoista, Olen saanut todella paljon niin ihanaa palautetta ja varsinkin sitä, miten paljon livetunti auttaa ihmisiä siellä kotonaan. 

Palautteet kannustavat minua jatkamaan ja olen tosi onnellinen, että voin olla avuksi muille ja saada ihmiset liikkumaan kotonaan. Joogan vaikutukset omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin ovat lukemattomat ja mikäli vain jaksat joogata jopa sen kolme kertaa viikossa, huomaat takuulla sen merkityksen omaan jaksamiseesi.

Tässä hetkessä on syytä myös korvata kaikki negatiiviset ja masentavat ajatukset hyvillä ajatuksilla. Tiedän, että se on vaikeaa, mutta yritä edes. Ajatukset luovat meidän elämää ja meidän tulisi olla todella tarkkoja siitä, miten ajattelemme. Tiedän jo heti, että katkerat, negatiiviset ihmiset varmasti ajattelevat nyt, että ajatteluni on naiivia ja epärealistista. 

Silti, me valitsemme. Voit valita sen, kylvetkö omassa katkeruudessasi jolla myrkytät myös oman elämän, vai valitsetko tulevaisuuden ja toivon. Lähdetkö eteenpäin vai jäätkö paikalleen?

Toivon, että sinä olet se, joka lähtee eteenpäin, uskoo tulevaan vaikka ei ratkaisua vielä näe, tekee joka päivä jotain hyvää itsensä ja muiden eteen ja on kiitollinen elämästä;  kaikesta huolimatta.