Joulukuun ajatuksia

21.12.2017

Kohta on jo jouluaatto. Tämä aika on mennyt aivan hurahtamalla. Itse asiassa koko vuosi. Tuntuu, kuin vasta äsken olisi ollut vuoden alku. Ja nyt tämä on tässä. Mietin juuri, mitä asioita ja ajatuksia minulla oli tätä vuotta kohtaan ja kuinka ne ovat toteutuneet. 

Osa asioista ja tavoitteista, joita itselleni asetin, on toteutunut, Suoritin Integrative Nutrition-tutkinnon, Business Certified Coach-tutkinnon, olen toteuttanut monta retriittiä ja tehnyt valmennuksia. Lisäksi aloitin ohjaamaan Easy Fitin lisäksi myös Foreverilla joogatunteja. Nämä ovat niitä suorituksia. Viimeisimpänä oma, uusi verkkovalmennukseni, jonka olen nyt juuri julkaissut.

Suurin asia kuitenkin, on henkinen puoli. Kuluneena vuotena olen pystynyt päästämään irti tarpeesta olla jotenkin paras kaikessa. Minun ei tarvitse olla paras. Riittää, kun tiedän itse tehneeni parhaani ja yrittäneeni. Riittää, kun huolehdin omista asioistani ja pyrin kohtelemaan muita ihmisiä hyvin. Ja kun päästin irti, alkoikin uusia asioita tapahtumaan kertaheitolla.

Niin kauan, kun emme kohtaa omia heikkouksiamme, vaan syytämme niistä toisia, olemme heikoilla. Tai joudumme aina kohtaamaan samat ongelmat ja haasteet uudelleen ja uudelleen. Niinpä, kun seuraavan kerran syytät jotain toista ihmistä tai haukut jostain asiasta, niin mieti, onko tämä asia myös sinussa itsessäsi?

Aloitin marraskuussa uudessa työssäni italialaisessa yrityksessä. Olen tosi iloinen ja innostunut tästä ja tykkään työskennellä kansainvälisessä ympäristössä. Jooga on silti, ja tulee olemaan aina mukanani, sillä tämä on antanut minulle niin paljon.

Jooga on ollut tänä vuonna minulle todellinen tie sisäänpäin ja toivon, että se on sitä sinullekin. 

Tämä joulukuu ja sen viimeiset päivät ovat todella hyvä hetki kääntyä pohtimaan kulunutta vuotta. Samalla voit ajatella, mitä haluat ensi vuodelta. Kirjoita ajatuksiasi, haaveitasi ja unelmiasi ylös, äläkä koskaan lakkaa uskomasta niihin.

Toivottavasti sinulla on ihana joulun aika! Ota aikaa itsellesi, lepää ja kääriydy peittoon ihailemaan kynttilän lepattavaa valoa, joka loistaa aina pimeydessä.