Mentaalivalmennus painonhallinnan välineenä

13.04.2017

Kaikki muutos lähtee liikkeelle mielen alueelta. 

Vuodesta toiseen kaikki laihdutuskuurit ja erilaiset valmennukset sekä lisäravinteet myyvät todella hyvin, mutta niiden tulokset jäävät heikoiksi. Haluamme pikatien onneen, mutta sellaista ei ole olemassa.

Ihminen on pikälti tapojensa orja. Vaikka me miten tiedostamme ylipainon, jokainen tietää että sokerin ja herkkujen syöminen on epäterveellistä, niin silti syömme samoin kuin aina ennenkin. 

Aloitamme laihdutuskuureja ja pääsemme hetkellisesti tuloksiin, mutta kun valmennus tai laihdutuskuuri on ohi, ovat kilot palanneet takaisin ja jopa runsaampana kuin aiemmin. 

Mistä tämä johtuu? Totutuista tavoista, joiden taustat on useimmiten todella syvällä sisimmässä. Voi olla, että itsetuntoni on heikentynyt ja todellinen syy, miksi syön, onkin totuttu tapa syödä esim. pahaan mieleen tai suruun. Tai olla syömättä. Anorexian takana on useimmiten heikko itsetunto ja itsensä hyväksymisen ja rakastamisen ongelma. 

Siksi nopeat dieetit ja pelkästään ruokavalion korjaamiseen liittyvät valmennukset eivät toimi. Jotta pysyviin muutoksiin päästään, on mentävä syvemmälle ja tiedostettava juurisyyt. Coaching toimii tässä tehokkaana tukena. Ammattitaitoinen coach kysyy oikeita kysymyksiä, jolloin päästään paljon pidemmälle kuin aiemmin. 

Pysyvä muutos tulee totuttujen käytöstapojen muuttamisella ja se vaatii aikaa ja tukea. Muutos vaatii myös päämäärätietoisuutta ja todellista asennemuutosta sekä halua astua uuteen. Kun vierelläsi on ihminen, joka tukee sinua, keskustelee ja kuuntelee sekä ei päästä sinua helpolla, pääset eteenpäin pysyvästi.

Olen valmentanut useita ihmisiä ja jo muutaman valmennuskerran jälkeen on tapahtunut läpimurtoja. Asiakkaani ovat löytäneet uusia voimavaroja, saaneet todellisia työkaluja elämänsä eteenpäin viemiseen ja myös mitattavia tuloksia. Paino on tippunut, ryhti parantunut, sisäinen voima ja ilo löytynyt takaisin elämään.

Jos olet väsynyt kamppailemaan samojen ongelmien parissa päivästä toiseen, tartu hetkeen ja lähde muutoksen tielle! Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta!

Olen täällä sinua varten!