Itsetunnon merkitys hyvinvoinnissa

20.11.2017

Olin kärsinyt heikosta itsetunnosta pitkään. En tunnistanut tätä, ennen kuin vasta jooga aukaisi silmäni katsomaan sisimpääni. Olin menestynyt urallani ja tämä ikään kuin todisti minulle, että olen ok. Kuitenkin vähäinenkin vastoinkäyminen romutti minua sisäisesti. Jos joku ihminen ei ollut samaa mieltä kanssani, koin sen heti hylkäämisenä ja loukkaannuin. Ja jos joku ei mennyt minun tahtoni mukaan, oli ainoa ajatus " my way or high way". Ei kovinkaan rakentavaa...

Joogan avulla aloin näkemään sisimpääni. Löysin oman arvoni, itsekunnioituksen ja itsetunnon. 

Mitä hyvä itsetunto sitten on? Sillä on todellakin oleellinen merkitys hyvinvoinnissamme. Kun sinulla on terve itsetunto, koet olevasi tasavertainen toisten kanssa, kykenet sanomaan ei-sanan asioille ja ihmisille, jotka eivät ole sinulle hyväksi. Rakastat ja hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet!

Minulle aiemmin ura oli sen merkki, että olen arvostettu. Kun pärjäsin hyvin, pystyin näyttämään, että minä kelpaan ja riitän. Mutta tästä tuli aivan mahdoton oravanpyörä itselleni. Ja jos en yltänyt joka päivä saavutuksiin, koin olevani täysin luuseri. Samalla mittasin myös muita. Aika nopeasti tuomitsin myös toiset ihmiset. Se, joka tuomitsee itseään, on armoton myös muita kohtaan.

Itsetunto on oleellinen asia omassa hyvinvoinnissa. Jos ei koe itseään hyväksytyksi, näkee joka puolella asioita, jotka vahvistaa tätä asiaa. Ehkä et uskalla tarttua mahdollisuuksiin, joita sinulle annetaan, koska pelkäät epäonnistua. Tai sitten tunnet olosi epävarmaksi muiden ihmisten seurassa. Ehkä vertaat itseäsi toisiin ja sinulla on tunne, että kaikki hyvä kuuluu muille, mutta ei sinulle.  Tai sitten ajattelet, että kun vain näytät hyvälle ja aloitat taas uuden laihdutuskuurin, niin se parantaa asiaa.

Itsetunto ja luottamus omiin kykyihin on mahdollista saavuttaa. Sinulla on mahdollisuus vahvistaa ja voimistaa omaa voimaasi. Tämä on silti prosessi ja se vaatii aikaa. Lähde silti tälle matkalle, sillä kun päästät irti ajatusmalleista, jotka painavat sinua alas, pääset nousemaan korkeammalle. 

Olen suunnitellut ja kehittänyt tähän oman verkkovalmennuksen, joka yhdistää joogan ja meditaation eheyttävän voiman. Lisäksi verkkovalmennuksessa on yksilötehtäviä ja Facebook-ryhmä sekä tietenkin minun tuki. Olen läsnä auttamassa ja valmentamassa sinua.

Tämä verkkovalmennus on tehty itse hyväksi kokemien tehtävien pohjalta. Olen lukenut satoja kirjoja ja tähän verkkovalmennukseen olen yhdistänyt kaikki parhaat asiat, joiden avulla sinun on mahdollista päästä täysin uudelle tasolle elämässäsi. 

Kun itsetunto ja luottamus omiin kykyihin vahvistuu, et ole enää epävarmuuden tunteen varassa. Sinua ohjaa sisäinen vahvuus ja pystyt aloittamaan uusia asioita elämässäsi ja todella voimaan hyvin. Voit rakentaa hyviä ihmissuhteita, rakastaa myös toisia ihmisiä terveellä tavalla ja ennekaikkea hymyillä maailmalle ja hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet!