Ihanaa aurinkoa!

21.07.2018

Meillä on ollut aivan mahtava heinäkuu täällä Pohjois-Karjalassa! Säät ovat olleet aivan upeat ja hellettä riittänyt. Olen nauttinut jokaisesta hetkestä ja jokaisesta auringonsäteestä kesämökilläni Juojärven rannassa.

Jotenkin on vaan ollut tosi ihana kesä. Mitään sen kummempaa tai suurta ei ole tapahtunut, mutta olen vain nauttinut tästä niin kauniista luonnosta, jota tuolla työmatkoilla oppii todella arvostamaan. Arvostan kotimaamme puhtautta, raitista ilmaa, lintujen laulua, luonnon vihreyttä ja järvien sinisyyttä. En olisi koskaan uskonut, että minusta voisi tulla näin isänmaallinen, mutta nyt näin on käynyt. 

Otamme monta kertaa hyvät asiat elämässämme itsestäänselvyyksinä. Ja kuitenkaan mikään ei ole itsestäänselvyys. Mikä tahansa hetki elämässä voi tulla muutoksia, ja joskus radikaalejakin. Siksi haluan olla kiitollinen jokaisesta hetkestä, lapsistani, luonnosta, terveydestä ja kaikesta siitä hyvästä, mitä olen kohdalleni saanut.

Olen myös tosi kiitollinen kaikista ihmisistä, jotka tulevat tunneilleni. Voi olla, että kaikki eivät pidä tuntini nopeasta temposta ja dynamisuudesta ja sekin on ok. On tosi tärkeää oppia myös se, että kaikkia ei voi koskaan miellyttää. Tärkeintä on pysyä uskollisena sille, mikä on. 

On tärkeää myös oppia olemaan yksin. Ja erottaa oikeat ystävät. Kohtaamme monenlaisia ihmisiä elämämme varrella. Jos sinulla on varsinkin erittäin lähellä olevia ystäviä, jota saavat sinut tuntemaan olosi huonoksi ja huonommaksi ihmiseksi, niin kysymys kuuluu; miksi olet näiden ihmisten kanssa? Muista, että oikea ystävä näkee sinun voimasi ja hyvät asiat ja haluaa tukea sinua niissä ja iloita kun onnistut. Varmin merkki sellaisesta ihmisestä, joka ei ole oikeasti ystäväsi, on se, että hän ei iloitse kun onnistut. Sillon kysy itseltäsi, miksi vedän näitä puoleeni? Olet juuri sellaisen ihmisen arvoinen, joka kohottaa sinua, vie sinua ylöspäin ja näkee arvosi. Valitse siis seurasi oikein.

On toki asioita, joita toivoisin vielä elämääni saapuvan. Mutta luotan elämän kulkuun ja siihen, että kaikki tulee ajallaan.  Tällä hetkellä kaikki on vain niin hyvin tässä ja nyt. 

Toivon, että sinäkin löydät ennen kaikkea rauhan ja tasapainon sydämeesi. Ja voit kokea eläväsi täyttä elämää, vaikka kaikki ei olisikaan täydellisesti juuri niin kuin kuvittelit elämäsi olevan. Matka on kaikista tärkeintä ja oppia tuntemaan itsensä ja löytämään oman voiman.

Ole iloinen, ota jokainen hetki kiitollisuudella vastaan, sillä elämä on lahja. Älä koskaan unohda sitä.