Marraskuun ajatuksia

05.11.2016

Olen ollut todella onnellinen tässä marraskuussa. Vaikka pimeys onkin ollut tullut taas yllättäen ja tekisi mieli nukkua aamuisin pidempään, niin mieleni on kepeä.

Olen päässyt irti oravanpyörästä ja keskityn asioihin, jotka tekevät minut todella onnelliseksi ja tuovat iloa elämääni. Niistä tärkein on tietenkin oma perhe, lapset ja lapsenlapset, mutta sitten tulee ehdottomasti jooga. Olen vähentänyt päivätyötäni ja matkustamista ympäri Eurooppaa ja nyt minulla on enemmän aikaa kirjoittamiseen, joogan ohjaamiseen, videoiden tekemiseen. Ja tärkeä asia; vain olemiseen. 

En muista, milloin olisin viimeksi vain ollut. Kun lapset ovat koulussa, istun takkatulen ääressä, katson tulta ja nautin suunnattomasti yksinolosta ja rauhasta. Ja mietin, miten itse asiassa muutos olikin helppoa. 

Luin juuri aivan mahtavan kirjan, Ego is the enemy. Ja tämähän on totta. Myös minulla ego puhui päähäni asioita, että en voi vähentää työmäärääni, tuloni eivät riitä ja kansainvälinen myyntityöni on niin hohdokasta. Jota se kylläkään ei ollut, vaan raskasta ongelmien selvittelyä ja lentokoneessa istumista. 

Mutta ehkä suurin muutos omassa mielessäni oli se, että minun ei enää tarvitse todistaa mitään. Ego haluaa kiitosta, kunniaa, parrasvaloissa loistamista ja itsetunnon pönkitystä. Ja sen jälkeen olet loputtomassa oravanpyörässä kun mikään ei koskaan riitä.

Jooga tuo minulle niin paljon iloa. Kun lähden ohjaamasta tunteja, on oma fiilikseni sanoinkuvamaton. Koen, että kun annan, niin todellakin saan ja paljon. Tuntini ovat todellakin vastavuoroisia ja tunnen suurta etuoikeutusta, kun voin ohjata joogaa.  

Kaikella on oma aikansa. Minun aikani toteuttaa muutos elämässäni oli nyt.